Algemeen

De Waregemse Gidsenkring is een vereniging van gediplomeerde vrijwilligers die instaan voor het onthaal en de rondleiding van bezoekers in en rond Waregem. De Waregemse Gidsenkring is aangesloten bij de Koninklijke West-Vlaamse Gidsenkring, de koepel van de gidsenkringen van West-Vlaanderen, en samen met de collega's van de Tieltse Gidsenkring bij de Vlaamse Federatie van Toeristische Gidsengroeperingen.


Contact

U kunt ons contacteren op: info AT gavergids.be, via de Waregemse Dienst voor Informatie en Toerisme of via een van de gidsen.


Lidmaatschap

Lid worden van de Waregemse Gidsenkring kan door 15 EUR over te maken op KBC-rekeningnummer BE16 4682 2435 2174 van de Waregemse Gidsenkring, Vandewoestijnelaan 20/17, 8790 Waregem, met vermelding van "lidmaatschap 2016", of door contante betaling aan een van de gidsen. TIP: Een lidmaatschap van de Waregemse Gidsenkring is een mooi cadeau voor een echte Waregemnaar of liefhebber van Waregem!

Leden ontvangen jaarlijks 2 3 nummers van de Gavergids en het jaarboek van de West-Vlaamse Gidsenkring. Het jaarboek 2015 was getiteld Beschuldigden, sta op en handelde over de aanloop naar de Eerste Wereldoorlog in Europa en West-Vlaanderen.

Leden kunnen ook elk jaar tegen verminderde prijs deelnemen aan de lente- en herfstuitstap. In het voorjaar bezoeken we meestal een museum, in het najaar een historische stad. Zo bezochten we in de herfst van 2016 het stadsmuseum STAM en het historische Gent, en in de lente van 2017 de modernistische Villa Cavrois in het Noord-Franse Croix, telkens onder beleiding van een lokale gids.